مطابق قوانین اسلام و کشور، در صورتی که شخصی به صورت عمدی یا سهوی و بر اثر بی احتیاطی صدمه ای  به جان یا سلامتی شخص دیگر وارد کند. به طوری که باعث ضرر شود. مسئولیت دارد که خسارت ناشی از آن صدمه را جبران کند. جهت جبران خسارت جسمی به یک شخص دیه و ارش توسط قانونگذار مطرح می گردد. که قواعد و شرایط خاص خود را دارد. ممکن است گاها مبالغ بسیار بالایی باشد. شما می توانید از یک وکیل دیه کمک بگیرید. وکیل دیه با اطلاعات حقوقی بالا و تجربه زیاد شما را یاری خواهد کرد. از انواع دیه می توان دیه نفس، دیه منافع و دیه اعضاء را نام برد. وکیل دیه شما را در این امر یاری خواهد کرد.

وکیل دیه

تفاوت دیه و ارش از نظر وکیل دیه

مقدار دیه از پیش مقدر است به طوری که نوع صدمه و میزان دیه مربوط به آن در فقه مشخص شد است. در صورتی که ارش، دیه ای است که از پیش مقدر نشده است و میزان دقیق آن در فقه تعیین نشده است. در این موارد قاضی دادگاه میزان ارش را تعیین می کند. قوانین مربوط به دیه مقدر در مورد ارش هم جریان دارد مگر در صورتی که ترتیب دیگری در این قانون مقرر گردد.

میزان دیه اتباع خارجی و مطالبه آن توسط وکیل دیه

در صورتی که اتباع خارجی که در کشور ایران مجوز کار و اقامت داشته باشند. طبق قوانین حقوقی کشور یک شخص ایرانی به حساب می آیند. در نتیجه دیه کامل به آن ها تعلق می گیرد. همچنین اگر اتباع خارجی مجوز کار و اقامت در ایران را نداشته باشند. در صورت تصادف با خودرو اگر اولیای دم درخواست مطالبه دیه داشته باشند دیه کامل به آن ها تعلق می گیرد.

انواع جراحت و میزان دیه آن ها از نظر وکیل دیه

جراحت سمحاق

اگر جراحت وارده بسیار عمیق باشد و به پوست نازک روی سطح استخوان هم رسیده باشد، اما به آن آسیبی نرسیده باشد در این مورد مبلغ دیه چهار صدم دیه کامل در نظر گرفته می شود.

جهت مشاهده پروفایل دکتر احمد زهره وند بهترین وکیل دیه و وکیل پایه یک دادگستری کلیک نمایید.

جراحت موضحه

در جراحت موضحه زخم بسیار عمیقی به شخص وارد می شود که در این حالت پوست نازکی که استخوان را پوشانده پاره می شود و استخوان نمایان می شود، در این گونه از جراحات پنج صدم دیه کامل به عنوان دیه جراحت موضحه در نظر گرفته می شود.

جراحت مأمومه

در جراحت مأمومه شدت جراحت به حدی است که به استخوان نیز آسیب وارد می شود و بخشی از استخوان از بین می رود. در این نوع از جراحت، به کیسه مغز صدمه می رسد که دیه ی آن یک سوم دیه کامل در نظر گرفته می شود.

جراحت دامغه

در صورتی که صدمه در حدی باشد که بر اثر آن شکستگی استخوان اتفاق بیوفتد. به کیسه مغز آسیب وارد شود جراحت را دامغه گویند. در محاسبه دیه این نوع جراحت علاوه بر دیه شکستگی استخوان، ارش پاره شدن کیسه مغز نیز به مبلغ دیه اضافه می گردد.

جراحت جافئه

چنانچه وسایلی همچون شمشیر، نیزه، خنجر یا گلوله وارد سینه، شکم و پهلوی شخص شود جراحت را جافئه گویند. در این شرایط یک سوم دیه کامل به شخص تعلق می گیرد. چن که وسیله وارد بدن شود و از سمت دیگر بدن خارج گردد دو دیه جافئه به شخص تعلق می گیرد. در شرایطی که به اعضای داخلی بدن نیز آسیب وارد گردد علاوه بر دیه جافئه، مبلغ ارش آن نیز به دیه اضافه می شود.

جراحت نافذه

چنانچه وسایلی همچون شمشیر، نیزه، خنجر یا گلوله در یکی از اعضای بدن مانند دست یا پا فرو رود جراحت را نافذه گویند. دیه جراحت نافذه برای مرد یک دهم دیه کامل در نظر گرفته می شود.

تغلیظ دیه از نظر وکیل دیه

دیه قتل در ماه های حرام (رجب، ذیقعده ، ذحجه ، محرم) یا در محل حرم مکه مکرمه یک سوم دیه ی کامله علاوه بر مقدار دیه نفس خواهد بود. این مسئله مختص به قتل بوده. جنایات کمتر از قتل نفس شامل آن نمی شود. تغلیظ دیه تنها در صورتی اتفاق می افتد که جنایت وارد بر مجنی علیه و حصول نتیجه آن هر دو در مکان یا زمان های ذکر شده در بالا حادث شده باشد، به طوری که اگر مجنیٌ علیه در ماه های غیر حرام مجروح شود و در یکی از ماه های حرام بر اثر آن جراحت کشته شود دیه تغلیظ نخواهد شد.

مهلت پرداخت دیه هر نوع قتل از نظر وکیل دیه

در صورت وقوع تصادف یا جنایت مدت زمانی را برای شخص مقصر در نظر می گیرند. که در این بازه زمانی شخص موظف است دیه را به مجنیٌ علیه بپردازد:

  • در جنایت های عمد (جنایت هایی که متهم به صورت عمد و کاملا دانسته جنایت را انجام داده باشد.) مهلت پرداخت دیه یک سال قمری است.
  • در جنایت های شبه عمد (قتل هایی که به صورت عمدی انجام نمی شوند، بلکه در یک دعوا به صورت حادثه ای رخ می دهند.) مهلت متهم برای پرداخت دیه ۲ سال قمری می باشد.
  • در قتل غیر عمدی یا خطای محض. مهلت پرداخت دیه برای متهم ۳ سال قمری در نظر گرفته می شود.

وکیل دیه

مراجع دارای صلاحیت جهت رسیدگی به دعاوی مربوط به دیه

از آنجا که دیه نوعی مجازات محسوب می گردد. رسیدگی به دیه و پرداخت آن در صلاحیت مراجع کیفری (دادسرا و دادگاه‌های کیفری) می باشد. اشخاصی که قصد مطالبه دیه خود را به صورت قانونی دارند. باید جهت تنظیم شکواییه و ثبت آن اقدام نمایند. پس از تنظیم شکواییه این شکایت در مراجع قضاییِ کیفری رسیدگی می شود. بعد از انجام رسیدگی‌های لازم، رأی نهایی دادگاه کیفری صادر می‌گردد.

پس از صدور رأی نهایی دادگاه کیفری، ذی‌نفع یا وکیل دیه می‌تواند ب برای دریافت دیه اقدام نماید. شخصی که در رأی نهایی دادگاه مسئول پرداخت دیه تشخیص داده می شود. ممکن است شخص مرتکب باشد در غیر این صورت عاقله مرتکب، شرکت‌ بیمه، بیت‌المال یا صندوق تأمین خسارت ‌های بدنی می باشد.

اشخاص یا نهادها مسئولیت های متفاوتی دارند و به همین دلیل مدارک لازم برای اجرای رأی در هر یک از این موارد نیز با دیگری متفاوت است. مثلا، اگر زنی توسط یک مرد و به صورت عمدی به قتل برسد. قاتل در شرایط خاصی به پرداخت دیه محکوم شود. او موظف خواهد بود که نصف دیه کامل را به اولیای ‌دم مقتول بپردازد. (معادل تفاوت دیه مقتول تا سقف دیه کامل.) و نصف دیگر باید از صندوق تأمین خسارت‌های بدنی پرداخت شود.

مطالبه دیه از طریق وکیل دیه

زمانی که شخصی مورد جنایتی واقع ‌شود، اولیای ‌دم یا خود آن شخص ممکن است قصد مطالبه دیه را داشته باشند. در شرایطی که شخص قصد دارد بدون وکیل اقدام کند به احتمال بسیار زیاد مدت زمان زیادی برای رسیدن به نتیجه به طول می انجامد. همچنین احتمال دارد که به دلیل عدم ‌آشنایی با قرانین مربوط به دیه رویه اداری و فرآیند رسیدگی به این درخواست اقدام اشتباهی انجام دهند. به طوری که برای اصلاح این اشتباه، مجبور به صرف هزینه بیش‌تری شوند.

در صورتی که تصمیم به مطالبه دیه دارید اگر اطلاعات حقوقی کافی در این زمینه ندارید و با رویه های اداری و فرآیند رسیدگی آشنا نیستید. بهترین و عاقلانه ترین کار استفاده از مشاوره و راهنمایی یک وکیل دیه می باشد. وکیل دیه پیگیری امور حقوقی مطالبه دیه را انجام خواهد داد. در کوتاه ترین زمان ممکن دیه را مطالبه خواهد کرد.

دکتر زهره وند وکیل پایه یک دادگستری و بهترین وکیل دیه، سال ها تجربه در زمینه مطالبه دیه دارند. در صورت نیاز به مشاوره حقوقی در زمینه مطالبه دیه، کلیک نمایید.

در صورت عدم توانایی مالی برای پرداخت دیه چه اقدامی باید انجام داد؟

اگر شخصی محکوم  به پرداخت دیه شود، ولی توانایی پرداخت آن را از نظر مالی نداشته باشد. در این حالت، متهم باید تا 30 روز از ابلاغ اجراییه، با ارائه صورت اموال خود، دادخواست اعسار از پرداخت دیه را به دادگاه ارائه نماید. در غیر این صورت، تا زمان پذیرفته‌شدن ادعای اعسار یا جلب رضایت مجنیٌ علیه حبس می‌شود.

اعتراض وکیل دیه به مقدار دیه

پس از دادگاه نهایی یک دادگاه فرجام خواهی جهت اعتراض کسانی که به رای دادگاه اعتراض دارند تشکیل می شود. اگر  احساس می کند که ارش تعیین شده در دادگاه عادلانه نیست و حقوق شما در معرض تضییع شدن است. در این وضعیت وکیل دیه بیش از هر زمان دیگری می تواند کمک کننده باشد. وکیل دیه با دقت نظر و اطلاعات حقوقی کامل، اعتراض خود را به حکم دادگاه ارائه می دهد.

سپس وکیل دیه اظهارات منطقی خود را به همراه مدارک معتبر تر و محکمه پسند تر به دادگاه ارائه می نماید. شما با داشتن وکیل دیه با تجربه می توانید از تضییع حق جلوگیری کنید. یک وکیل دیه با تجربه زیاد در پرونده های مشابه می داند چه مدرکی را در چه زمانی ارائه دهد. چه حرفی را در چه زمانی بیان کند. به طوری که بهترین نتیجه حاصل شود. اگر به دنبال یک وکیل مناسب برای پرونده دیه خود هستید. دکتر احمد زهره وند در ضمن ارائه مشاوره حقوقی به شما در پیروزی در دادگاه کمک خواهند کرد. ایشان با سابقه فراوان در پرونده های مشابه و انواع پرونده های دیه بهترین مشاوره را می توانند به شما بدهند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *