بدون شک تا به حال در رابطه با حساسیت و پیچیدگی جرایم کیفری مفاهیمی به گوشتان خورده است. پروندههای کیفری عموما با جان و آبروی افراد ارتباط مستقیم دارند. همین موضوع سبب شده است تا استخدام یک وکیل کیفری از الزامات پیگیری پروندههای کیفری باشد.
رشد جمعیت و پیشرفت تکنولوژی در جامعه، از عوامل تاثیرگذار در افزایش آمار جرم و جنایتهای کیفری است. در جامعهای که مردم آن به راحتی مرتکب جرم میشوند، نظم و قانون معنایی ندارد. شما در چنین جامعهای احساس امنیت نخواهید کرد. عموما دعاوی کیفری را نباید ساده در نظر گرفت. لازم است که در بررسی و پیگیری چنین پروندههایی دقت لازم را داشته باشید.
استخدام یک وکیل کیفری که دانش و تجربه کافی را برای فعالیت در این حوزه دارد، کمک زیادی به روشن شدن حقایق و موفق شدن در دادگاه میکند. در ادامه با ما همراه باشید تا ابعاد و زوایا این موضوع را بیشتر بررسی کنیم.
وکیل کیفری کیست؟
همانطور که میدانید وکیل کیفری نیز یک وکیل پایه یک دادگستری است. وکیل کیفری در حوزه جرایم کیفری مشغول به کار است. این دسته از وکلا به صورت تخصصی بر روی موضوعات کیفری متمرکز میشوند. چنین فردی حتی ممکن است با وجود امکان پذیرش وکالت در شاخههای دیگر، تنها در این زمینه فعالیت کند. یکی از مهمترین خصوصیات وکیل کیفری تسلط و آشنایی کامل با انواع جرایم کیفری است. وکیل کیفری به این موضوع واقف است که باید از جان، مال و اعتبار مردم دفاع کند.
مراجع قضایی عمومی برای جرایم کیفری مجازاتهای بسیار سنگینی را در نظر میگیرند. بنابراین وکیل کیفری موظف است چنین پروندههایی را در مدت زمان کوتاهی به مرحله دادرسی برساند. وکیلی که در این زمینه تخصص و تجربه کافی را دارد با مطالعه و تحلیل پرونده کیفری، این توانایی را دارد که رای دادگاه را برای موکل خود پیش بینی کند. در چنین شرایطی وکیل با توجه با اسناد و مدارک موجود، و تکیه بر دانش و تخصص خود میتواند راهکارهای لازم را در جهت پیشبرد موفق پرونده به کار گیرد.
چرا به استخدام وکیل کیفری مجرب نیاز است؟
بر اساس قوانین مدنی کشور فردی که مورد ظلم قرار گرفته است، میتواند برای دفاع از خود و بازپس گرفتن حق و حقوق خود شکایت کند. در مقابل فردی که مورد اتهام قرار گرفته است نیز، این توانایی را دارد برای دفاع از خود و رفع اتهام از توانایی وکیل کیفری بهرهمند شود.
از طرفی شاکی که نیز مورد ضرر و زیان قرار گرفته است، میتواند برای موفقیت در پرونده و بردن رای دادگاه وکیل کیفری استخدام کند. همراهی یک وکیل کیفری که در این زمینه تخصص و تجربه کافی را دارد، سبب اطمینان خاطر موکل خواهد شد. به عبارت دیگر موکل با خیالی آسوده پیگیری پرونده را به وکیل میسپارد.
حساسیت و پیچیدگی پروندههای کیفری به قدری بالا است، که در بیشتر مواقع امکان موفق شدن در آنها بدون حضور یک وکیل مجرب امکانپذیر نمیباشد. در قوانین کیفری مجازاتهای بسیار سنگینی برای جرایم کیفری وضع شده است. این موضوع نشان میدهد چنین پروندههایی جای ریسک ندارند، و بهتر است از همان ابتدا پیگیری آن را به یک وکیل کیفری بسپارید. در صورتی که افراد بخواهند بدون هیچ گونه دانش تخصصی و اطلاعات سطحی خود پیگیری این نوع پروندهها را انجام دهند، ممکن است خسارتهای جانی و مالی جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.
وکیل جنایی کیست؟
موضوع این پروندهها جرم، جنایت و قتل است. یک وکیل جنایی باید با تکیه کردن به دانش و تخصصی که در این زمینه دارد، اسناد و مدارک، اطلاعات و ادله مورد نیاز را برای دفاع از موکل گردآوری کنند، و در زمان مشخص آنها را دادگاه ارائه دهد.
از جمله جرایم کیفری میتوان به قتل، سرقت، کلاهبرداری، پخش مواد مخدر و … اشاره کرد. در صورتی که یک وکیل کیفری تنها در حوزه پروندههای مربوط به قتل فعالیت کند، به او وکیل جنایی گفته میشود. دقت بالا و سرعتالعمل لازم از جمله ویژگیهای مهم یک وکیل جنایی است. در چنین پروندههایی وکیل باید با ریزبینی و نکته سنجی دقیق، حقایقی که در پرونده وجود دارد را برای رئیس دادگاه روشن نماید.
متاسفانه در سالهای اخیر پروندههای ورودی به دادگاه با موضوع جنایی رشد چشمگیری داشته است. این موضوع بیانگر اهمیت استخدام وکیل جنایی برای پیگیری پروندههای جنایی و کیفری است. وکیلی که برای بررسی این امور انتخاب میشود باید، ویژگیها و خصوصیات لازم را در جهت موفقیت یک پرونده جنایی داشته باشد. یک وکیل جنایی قدرت خوبی در استدلال موضوعات دارد. چنین فردی توانایی این را دارد که ابهامات پرونده را برای قاضی دادگاه روشن کند.
تفاوت وکیل کیفری با وکیل حقوقی
عموما یک وکیل حقوقی برای دفاع کردن از حق و حقوق موکل خود در دادگاه حضور پیدا میکند. وکیل حقوقی به دنبال مطالبه حق موکل است. در چنین پروندههایی جرم و جنایتی صورت نگرفته است. طرفین دعوا در پروندههای حقوقی مرتکب جرم و جنایتی نشدهاند. بنابراین وکلای آنها نیز وکیل کیفری یا جنایی نمیباشند. اما در مقابل آن دلیل تشکیل پروندههای کیفری وقوع جرم و جنایت است. شاکی از متهم شکایت میکند و چنین پروندهای به جریان میافتد.
پروندههای کیفری در وهله اول در دادسراها مورد بررسی قرار میگیرند. در صورتی که بررسی پرونده منجر به متهم شناخته شدن فرد متشاکی شود، دادخواست کیفرخواست توسط بازپرس پرونده به دادگاه بدوی ارسال میشود.
در صورتی که دادگاه کیفری فرد متشاکی را به دلیل انجام دادن عملی که بخاطر آن مجرم معرفی شده است مجازات کند، وکیل فرد متهم باید دادخواست شکایت کیفری را به مراجع قضایی ارائه کند. وکیل کیفری میتواند متن این شکایت را در هر برگهای بنویسد و محدودیتی برای او وجود ندارد. یک وکیل کیفری دانش لازم در رابطه با این موضوعات را دارد.
لازم به ذکر است که وکیل حقوقی به هیچ عنوان حق استفاده از برگههایی جز برگه تنظیم دادخواست حقوقی را ندارد. در صورتی که یک شکوائیه حقوقی در برگهای جز برگههای مربوطه تنظیم شود مورد پذیرش مراجع قضایی نمیباشد.
دادگاههای مربوط به رسیدگی جرایم کیفری
زمانی که حق و حقوق یک فرد پایمال شده است، یا بر سر یک موضوع با فرد دیگری اختلاف دارد و علیه او شکایت تنظیم کرده است، پپرونده کیفری آنها در دادگاه کیفری انجام میشود. حتی در صورتی که فرد مجرم باشد، رسیدگی به پرونده او در بخش امور کیفری دادگاه صورت میگیرد. بررسی پروندههایی با موضوع این چنینی و مشابه مربوط به بخش کیفری دادگاه است.
چند نوع دادگاه کیفری وجود دارد؟
دسته بندی جرایم کیفری بر اساس نوع مجازات جرم میباشد. دادگاه کیفری شماره یک، دادگاهی است که در آن جرایمی مورد بررسی قرار میگیرند، که در دسته جرمهای درجه یک، دو و سه میباشند. این جرمها سنگینترین مجازات ها را دارند . این مجازات عبارتند از اعدام، حبس ابد و زندان بیشتر از 25 سال. سایر جرایم درجه چهار تا درجه هشت نیز در دادگاه کیفری شماره دو مورد بررسی قرار میگیرند. البته دقت داشته باشید برخی از پروندهها با موضوعات سیاسی در دادگاه انقلاب اسلامی پیگیری میشوند. بنابراین وکیل کیفری در چنین دادگاههایی نیز حضور پیدا میکنند.
دستمزد وکیل کیفری
در دعاوی حقوقی هزینه دستمزد وکلا محدوده خاصی دارد. این در صورتی است که در پروندههای کیفری هزینهها از مقدار مشخص و معینی پیروی نمیکند. در دعاوی کیفری هر چقدر پرونده دارای پیچیدگی بیشتری باشد، هزینهی بالاتری نیز دارد. به طور کلی برای پروندههای گوناگون کیفری هزینههای متفاوتی وجود دارد. هر پرونده کیفری را که در نظر بگیرید، شرایط خاص خود را دارد. به طور قطع میتوان گفت هیچ دو پروندهای شبیه به یکدیگر نمیباشند.
بهتر است قبل از استخدام وکیل کیفری در تهران از مقدار دستمزد و هزینه وکیل مورد نظر باخبر شوید. این آگاهی سبب خواهد شد تا در جریان پرونده از نظر مالی با وکیل خود دچار مشکل نشوید.
بهترین وکیل کیفری در تهران
یک وکیل کیفری کار میبایست تسلط کافی بر فنون دفاع در امور کیفری داشته باشد و بر قوانین جزایی و کیفری از جمله قانون مجازات اسلامی ، قانون آیین دادرسی کیفری و سایر قوانین مسلط باشد. همچنین یک وکیل کیفری کار موفق، باید بر آرای وحدت رویه و نظرات مشورتی قوه قضاییه در امور کیفری مسلط بوده تا در مواجه با پرونده های کیفری به درستی و از قوانین مربوطه استفاده و از حقوق موکل خویش حمایت تخصصی نماید.
دکتر احمد زهرهوند یکی از بهترین وکلای پایتخت برای پیگیری پرونده کیفری شما میباشد. دکتر زهرهوند به صورت کامل بر روی قوانین جزایی تسلط دارد. علاوه بر آن تخصص ایشان در فنون دفاعی در پروندههای کیفری مثال زدنی است. راهکارهای ایشان برای دفاع از موکل اصولی و موفقیت آمیز میباشند.
سابقه تدریس سالهای طولانی در زمینه علوم حقوقی در کارنامه کاری دکتر زهرهوند قرار دارد. ایشان علاوه بر پیگیری و بررسی پروندههای کیفری در بهترین وکیل طلاق در تهران میباشند. پیگیری موفق پروندههای ملکی، مهاجرت، دیوان عدالت اداری و … در رزومه کاری ایشان وجود دارد.
برای رزرو وقت مشاوره میتوانید به صورت حضوری به دفتر وکالت دکتر زهرهوند مراجعه کنید. اگر ساکن شهرستان میباشید و امکان مراجعه حضوری برای شما وجود ندارد، سایت دفتر وکالت دکتر احمد زهرهوند را بررسی کنید.